Alcoy

Casa La Suerte

Alcoy

Alcoy is een stad die op zo`n 100 kilometer van Calpe ligt. Het is geen bekende stad onder toeristen, maar is dankzij haar Spaanse charme en prachtige groene omgeving een leuke bestemming!

Alcoy (Alcoi in het Valenciaans) is niet direct wat je verwacht van een stadje in de regio Alicante. Het ligt niet aan zee, de omgeving is zeer groen en het heeft een industrieel gevoel. Alcoy ligt op een kruispunt van vijf verschillende rivieren en is daardoor sinds de uitvinding van watermolens een bloeiende, industriële stad geweest. Tegenwoordig zijn cultuur en architectuur de belangrijkste pijlers van Alcoy.

In het oude centrum van Alcoy zijn er een aantal leuke bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om even te bekijken. Wanneer je lekker door het stadje wandelt zal je ze zeker tegenkomen.

Ayuntamiento

Op het plein Plaza de Espana vind je dit mooie gemeentehuis uit 1846. Je kunt er naar binnen lopen om de kunstcollectie en exposities van lokale artiesten te bekijken.Puerto Sant Jordi

Deze bijzondere Art Déco brug met grote bogen werd gebouwd tussen 1925 en 1931. De brug is 42 meter lang en 156 meter hoog.


Iglesia Santa Maria

De grootste kerk van de stad staat op het Plaza de Espana. De Santa Maria kerk werd herbouwd tussen 1940 en 1954, nadat de tempel tijdens de burgeroorlog verwoest werd. Je kunt er op maandag, woensdag en donderdag tussen 12:00 – 13:00 binnenkijken.