Calpe

Casa La Suerte

Calpe : de  parel van Costa Blanca

Calpe, gelegen in de provincie Alicante in Spanje aan de Costa Blanca, is een oud vissersdorp dat uitgegroeid is tot een prachtige badplaats. Tegenwoordig wordt de Vanlenciaanse naam (Calp) gebruikt in plaats van de Castellaanse naam (Calpe). De bekende kegelvormige rots Penon de ifach domineert hier het uitzicht. Het aangename klimaat, de uitgestrekte zandstranden (Playa de Levante en Playa de poniente), de blauwe zee en wandelpromenades met palmbomen maken van deze badplaats een ideale vakantiebestemming.
Calpe is een gemeente met een rijke cultuur en historie. Romeinen, Iberianen en Moren hebben er gedurende 20 eeuwen lang gestreden voor deze prachtige locatie. In de oude Calpe zijn er nog resten te vinden van deze beschavingen.


De kleine pittoreske straten en pleintjes zijn zeer uitnodigend voor een gezellige wandeling. Uitrusten doet u in een van de vele bars, en in de restaurantjes bij de haven geniet u van de verse lekkernijen uit de zee. Tussen 14u en 16u keren de vissersboten terug met hun vangst. Tussen 17u en 19u wordt de vis geveild in de “lonja”. U kunt de visafslag bijwonen en eventueel de dag afsluiten met een aperitiefje en een hapje op een van de vele terrasjes in de haven.


Met meer dan 300 dagen zon per jaar is Calpe is een zeer populaire plaats voor toeristen.